La incorporació de nous clients va permetre a Boris 45 mantenir el seu nivell d'ingressos

15/06/2021 EVA DE FRUITS

La incorporació de nous clients va permetre a Boris 45 mantenir el seu nivell d'ingressos - Notícies de Sanitat en Alimarket, informació econòmica sectorial. L'especialista en restauració col·lectiva Boris 45, amb seu a Barcelona, va incorporar diversos clients en 2020, que li van permetre compensar la reducció de l'activitat generalitzada en el sector de restauració col·lectiva durant l'any i mantenir els seus ingressos en 14 M€ (lleugerament inferiors als 14,84 M de l'exercici 2019). L'empresa només va haver de portar a l'ERTO a una petita part de la seva plantilla pel tancament temporal de les instal·lacions de dos clients, però en línies generals va aconseguir mantenir-se i va acabar l'any amb 296 empleats, sobre els 263 de desembre de 2019.

Cal no oblidar que la xifra de negoci citada es restringeix al mercat espanyol, sense incloure la presència que el grup va tenir en l'àmbit sanitari portuguès, en el qual Boris va donar servei a 17 hospitals, des de les seves instal·lacions d'elaboració de cinquena gamma a Les Borges Blanques (Lleida), durant els pitjors mesos de la pandèmia.

Nous contractes sanitaris

A Espanya, a l'agost de 2020, Boris 45 iniciava la prestació del servei de cuina i restauració del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), que inclou la preparació del menjar per als pacients ingressats i la gestió dels restaurants-cafeteria públics i dels menjadors del personal de l'Hospital Universitari de Vic i de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu; de les màquines de dispensació de menjar i beguda de tots aquests centres, de la Clínica de Vic i d'Osona Salut Mental (a més dels seus hospitals de dia i sociosanitari). El contracte implicava un important canvi per al CHV, ja que ha suposat la reobertura de les cuines pròpies dels seus hospitals (en els últims anys el consorci havia optat per la restauració via línia freda, portada de cuines centrals). A més, el procés d'elaboració inclou l'ús de productes i matèries primeres de proximitat "sense deixar de costat l'equilibri nutricional de les dietes".

D'altra banda, també en 2020, Boris 45 es feia amb la gestió dels serveis d'alimentació del Banc de Sang i Teixits de Barcelona, que inclou la gestió de menjadors d'empleats i vending en la central (on es troba el laboratori de tractament de la sang) i la gestió de l'alimentació en els diferents punts de recollida, situats en instal·lacions d'una desena d'hospitals propietat del Institut Catalá de la Salut (Hospital Vall d'Hebron, Hospital de Bellvitge, Hospital Josep Trueta, Hospital de Viladecans, Hospital Trías i Pujol, Arnau de Vilanova o Sant Joan de Reus, entre altres). En aquests punts, situats en els citats hospitals, boris es fa càrrec del servei de servei d'àpats in situ en les sales d'espera per a donants, on s'han establert una espècie de "minimarket saludable", autoservei gratuït per als donants en el qual s'ofereixen entrepans, fruites semideshidratadas, galetes sense glútens ni lactosa i altres snacks, sempre buscant productes saludables.

I per a finalitzar, recentment Boris 45 ha signat un contracte amb el Institut Guttmann especialista en dany cerebral adquirit, lesió medul·lar i tot tipus de patologies relacionades amb el sistema nerviós central, per a prestar també tot el servei d'alimentació (cafeteries de personal i públic, alimentació a pacients i vending) en els seus dos centres, el vaixell almirall de Badalona i el nou de centre de l'Avinguda Meridiana a Barcelona capital, obert per la Fundació Guttmann al gener de 2019. Aquest últim, compta amb una clínica especialitzada en neurologia, en la qual, a més dels serveis tradicionals de l'entitat, s'inclouen els programes de rehabilitació que Guttmann agrupa en l'ensenya 'Brain Health Institut'. Els nous contractes se sumen als que Boris 45 ja prestava en el sector sociosanitari (la seva principal àrea d'activitat, en la qual presta servei en set hospitals, set sociosanitaris, 8 hospitals i centres de dia i una vintena de residències); empresarial (quatre menjadors d'empreses); dos restaurants; 13 escoles; i 2 centres esportius; a més de tenir infraestructura per a prestar servei de servei d'àpats en grans esdeveniments i campus d'estiu.

Entre els seus clients destaca l'Hospital de Reus i els centres del grup Blauclínic (encapçalat per Clínica Barceloneta), amb el qual Boris 45 comparteix accionistes. D'altra banda, a Portugal participa al 55% amb un soci del país en la societat Produtos Alimentessis Peipen, propietària d'una fàbrica de productes acabat congelat destinat tant a grans superfícies com a restaurants i tot tipus de centres.

El grup treballa en la seva majoria in situ i compta amb quatre cuines centrals, totes elles a Catalunya, a Barcelona, Manresa i les citades de l'hospital de Reus i Les Borges Blanques (Lleida), aquesta última especialitzada en produccions de 5a gamma. No obstant això, la seva àrea d'activitat ja comprèn Catalunya, Andalusia i Balears i les seves intencions a mitjà termini inclouen la seva expansió per altres zones, amb especial interès en la Comunitat de Madrid.