Bevem aigua #Delaixeta amb l’ampolla sostenible

Al Consorci Hospitalari de Vic posem en marxa una campanya per facilitar que el nostres professionals puguin consumir aigua de manera sostenible i alhora reduir l'ús del plàstic als nostres centres.

Ho fem amb dues iniciatives que es complementen. D’una banda, hem ampliat la quantitat de fonts que tenim instal·lades als espais de treball. De l’altra, llancem l’Ampolla sostenible del CHV’: un bidó reutilitzable per a ús personal, fabricat en acer inoxidable, que a partir d’aquest dilluns 25 octubre es distribuirà als 1.500 professionals de la institució (CHV i SAS)

L’objectiu és reduir el consum d’aigua embotellada i els residus que això comporta. Si cada treballador/a consumeix de mitjana quatre ampolles a la setmana, al cap de l’any podem evitar generar 264.000 envasos. O el que és el mateix: 1 milió d’ampolles de plàstic menys d’aquí al 2025.

Els beneficis de beure #Delaixeta

L’aigua de l’aixeta és:
+ segura: gràcies als exhaustius controls de qualitat diaris
+ ecològica: no genera residus ni s'ha de transportar
+ econòmica: costa 1.000 vegades menys que l'embotellada


A més, les fonts que tenim als diferents centres disposen de sistemes d’ultrafiltració que permeten filtrar partícules entre 0,03 i 0,1 micròmetres (bacteris, virus, endotoxines, microplàstics...). El resultat és una aigua d’alta qualitat, millor que moltes aigües embotelladles.

En la tria de l’ampolla sostenible del CHV s’ha valorat l’opció més saludable i alhora pràctica. El material més recomanable per contenir aigua és el vidre, però pesa molt i es trenca fàcilment. L’alumini pot transferir restes als productes i altres materials com la pasta de bambú contenen un percentatge molt alt de plàstic. Per això, la millor alternativa és l’acer inoxidable.

La campanya Bevem l’aigua #Delaixeta està impulsada des del Servei de Prevenció i Medi Ambient del CHV, compta amb el finançament suport dels proveïdors Boris 45 el Catering de col·lectivitats que dona el servei de restauració al centres nostres del CHV, Aigües de Vic i Sorea (Agbar).